Oosterzeelse bomen vogelvrij?! Teken de petitie.

In de Stationsstraat in Scheldewindeke wil het schepencollege drie mooie eiken kappen en een stuk openbaar groen laten verdwijnen om parkeerplaatsen te maken. Maar: niemand weet waarvoor dit nodig is! Wij zijn hierover verbolgen!
 

Wat is er aan de hand?

🌳 De gemeente verleende zichzelf een vergunning zonder enige inspraak van de buurtbewoners of lokale handelaars mogelijk te maken.
De gevolgde procedure, een zogenaamde 'versnelde procedure' waardoor er geen mogelijkheid is tot indienen bezwaren, staat haaks op alle democratische principes.
De gemeente argumenteert dat er ‘nood is aan parking bij de handelaars in de buurt’ maar navraag leert dat geen van de handelaars een tekort aan parking ervaart. Het gaat dus om drogredenen.

🌳🌳 De gemeente Oosterzele heeft het Burgemeestersconvenant en Bomencharter ondertekend. Bewoners en organisaties worden aangemoedigd bomen te planten, en nu wil het bestuur zelf onnodig bomen rooien?! In die zin is het kappen van 'maar' drie bomen niet alleen onbegrijpelijk maar ook een totaal verkeerd politiek signaal.

🌳🌳🌳 Er worden nodeloos mooie bomen gekapt en een stuk openbaar groen vernietigd. In deze tijd, waarin we net het belang van bomen en groen voor mens en milieu steeds meer beseffen, zou de gemeente de eerste behoeder hiervan moeten zijn.

Met deze petitie roepen we de gemeente dan ook op om deze beslissing terug te draaien.

 

Wat kan je nog meer doen.

🌳🌳🌳 Als protest: versier de desbetreffende bomen en struiken in de Stationsstraat met lintjes, wensen, kaartjes. Hoe kleurrijker, hoe liever!

🌳🌳 Wil je een beroepschrift indienen als betrokken bewoner of organisatie? Mail ons, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Meer info kan je alvast hier lezen. 

🌳 Blijf onze facebookpagina volgen voor update nieuws of verdere acties.

 

MAIL: [email protected]

 

30 people have signed the petition
Al 958 ondertekenaars! Op naar 500
100%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.