Groen Oosterzele zendt haar dochters en zonen uit

26 Februari 2024

Groen Oosterzele zendt haar dochters en zonen uit

Maaike Afschrift: 7de plaats federale Kamer Jeroen Logghe: 14de plaats Vlaams Parlement

Raadsleden Maaike Afschrift en Jeroen Logghe komen op bij de federale en Vlaamse verkiezingen (kieskring O-Vl)

 

Op ons jaarlijkse spaghettifestijn in Balegem, afgelopen zaterdag, werd door onze vicepremier Petra De Sutter en Vlaams fractieleider Mieke Schauvliege, bekend gemaakt dat ook vanuit Groen Oosterzele een paar sterke mensen naar de federale en Vlaamse verkiezingen zullen trekken.

Petra De Sutter, die de Oost-Vlaamse lijst voor de federale Kamer trekt, kondigde aan dat raadslid Maaike Afschrift op een mooie 7de plaats deze lijst komt steunen. Maaike (49) is psycholoog en psychotherapeut en drukte in haar speech onder andere haar bekommernis uit voor een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg. Ze pleit eveneens voor meer aandacht voor preventie, op het vlak van mentaal welzijn en geestelijke gezondheid – ook één van de speerpunten van de nationale Groen-campagne.

Ook onze fractieleider Jeroen Logghe werd aangekondigd als kandidaat, ditmaal door de lijsttrekster van de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement, Mieke Schauvliege. Jeroen (44) zal vanop de 14de plaats ongetwijfeld een flinke steun betekenen. Jeroen benadrukte in zijn speech hoe cruciaal de samenwerking is tussen het Vlaamse en lokale niveau, zoals we in Oosterzele in een aantal dossiers al hebben mogen ervaren.

We wensen onze beide kandidaten een succesvolle campagne toe!