Valentrein 2020 Groen Oosterzele

14 Februari 2020

Valentrein 2020 Groen Oosterzele

Groen Oosterzele wil meer nachtaanbod op bus en trein #valentrein

Net als de voorbije jaren doopte Groen vandaag Valentijn om tot Valentrein. Vanmorgen bedankte Groen Oosterzele alle treingebruikers in het station van Scheldewindeke, Balegem en Moortsele met een speciaal Valentreinkaartje.
"Iedereen kent het probleem. Een concertje meepikken in Gent of Zottegem (op Valentijn)? Het concert is nog maar net of nog niet gedaan en je moet je al haasten richting vestiaire en station", zegt voorzitter van Groen Oosterzele Jeroen Logghe. "Eentje drinken en napraten over het concert? Vergeet het maar. Je moet spurten naar het station om je laatste trein te halen of je ziet net de achterlichten van de laatste bus."

Volgens gemeenteraadslid Roswitha Gerbosch kan het anders. "Wij willen ook 's avonds vlot openbaar vervoer. Alleen zo worden trein, tram en bus een betere optie dan auto, op elk uur van de dag."

Groen Oosterzele kreeg vandaag alvast veel positieve reacties van zo'n 400 treingebruikers. Zowel de schoolgaande jeugd als mensen op weg naar het werk, (h)erkenden het probleem.

"We willen treingebruikers op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven: ze maken de meest ecologische keuze en met Groen gaan we ervoor zorgen dat dat ook de meest logische en gemakkelijkste keuze wordt." Besluit Roswitha Gerbosch.

Wil je meer weten over de actie of kijk je ook uit naar meer en vlotter openbaar vervoer na een avondje stappen? Lees dan verder over onze voorstellen voor meer avondtreinen en -bussen en betere aansluitingen op www.groen.be/laatvervoer en teken de petitie.