Nieuwsbrief maart 2020

05 Maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020

1. Afscheid van Roswitha Gerbosch en overdracht mandaat

Op zaterdag 15 februari vond ons jaarlijks spaghettifestijn van Groen Oosterzele plaats. Het was een speciale editie, gezien boegbeeld Roswitha Gerbosch op 1 april de fakkel doorgeeft aan Maaike Afschrift, die zich op haar beurt tijdelijk laat vervangen door Steven Verstuyft.
We gaan Roswitha erg missen. Niet alleen heeft ze een groot netwerk, met haar enthousiasme krijgt Roswitha ook mensen in beweging. 'Op Valentijn deed ik met haar nog onze Valentreinactie', zegt voorzitter Jeroen Logghe. 'Op dat moment realiseerde ik mij dat dit waarschijnlijk de laatste keer was dat ik samen met Roswitha mensen op een leuke manier enthousiast maakte voor een project waar wij in geloven'. Haar vervangen zal niet evident zijn. Gelukkig hebben wij nog goede mensen in onze ploeg.

2. Telraam

Groen Oosterzele stelt al enige tijd vast dat er onder de inwoners van Oosterzele meer en meer ongenoegen leeft over het toenemend verkeer in hun straat. Ook over de naleving van de snelheidslimieten stelt men zich vragen. Hoe veilig is het in werkelijkheid om kinderen naar school te laten fietsen? Sinds kort is Groen Oosterzele gestart met Telraam.net. Een tool die ons toelaat een idee te krijgen van verkeersstromen te Oosterzele.

-> lees er meer over via link 


3. RUP voetbalterreinen Moortsele

-> lees standpunt Groen Oosterzele

4. Groen-tip

Je wil wel meer vegetarische maaltijden klaarmaken maar is uw veg kookkunst ook steeds beperkt tot een notenburger vanuit de supermarkt met een droge salade erbij? Wel, de kookboeken van Hugh Fearnley-Whittingstall schotelen je rijke, inspirerende en gevarieerde recepten op basis van groenten voor. Bekijk eens de boeken Veg!, Heel veel veg! of Veggie! en de oneindige wereld van koken met groenten gaat voor je open!

5. Agenda

 1. Vanavond 5 maart komt Lets naar Oosterzele! Lets is een afkorting: Lokaal Economisch Transactie Systeem. Met andere woorden: het is een systeem waarbij mensen spullen, diensten en kennis ruilen zonder dat hier geld aan te pas komt. Letsers zijn mensen die in elkaars buurt of regio wonen en met elkaar zaken doen, kennis doorgeven of materialen te Lets’ aanbieden. In de bib van Oosterzele. We starten om 20 uur. Toegang is gratis.
 2. De grote schoonmaak: doe mee! Op zaterdag 7 maart. Op het marktplein van Scheldewindeke zal een locatie worden afgebakend om het vuil te verzamelen. Wie graag materiaal wil (grijper + afvalzak) kan dit aanvragen bij [email protected]
 3. Het Repair Café Oosterzele-team is terug paraat op zaterdag 14 maart, van 10 tot 16 uur in het Gilo te Oosterzele!
 4. 5de Quiz CKLvR : algemene quiz op zaterdag 14 maart. Inschrijven met groepsnaam voor 10 maart - [email protected], deuren 19u, 24 Eur per ploeg.
 5. Nationale Applausdag voor fietsers, vrijdag 20 maart. Neem jouw applaus in ontvangst of applaudisseer mee!
 6. Broederlijk delen, "Solidariteitsontbijt, maar dan anders", vol creativiteit, lekker en lokaal bereid. Op zondag 22 maart is iedereen welkom in het parochiecentrum, Poststraat 28, Balegem, van 8 u tot 11 u. 
 7. Gemeenteraad donderdag 26 maart, 20u.
 8. Save the date: zomeraperitief Groen Oosterzele op zondag 5 juli van 11u tot 13u.
   

Voorts blijven we van mening dat de kerncentrales al lang moesten gesloten zijn en

GEEN ASBEST IN ONS NEST

 

Groen Oosterzele

https://www.groenoosterzele.be/

https://www.facebook.com/GroenOosterzele